Пълният текст на заявлението вижте Освен на български, документът е публикуван

...
Пълният текст на заявлението вижте Освен на български, документът е публикуван
Коментари Харесай

Ето какво пише в съвместното заявление, подписано от Денков и Зел...

Пълният текст на заявката вижте Освен на български, документът е оповестен и на 

 

От държавната пресслужба оповестиха, че заявката е по основни тематики от двустранното съдействие. Меморандум за съдействие беше подписан и сред държавното сдружение „ Терем ” и Украинската компания за военнозащитна продукция.

 

В взаимното заявление е записано, че на срещата сред двамата министър председатели в Киев, е емфатичен приятелският темперамент на връзките сред България и Украйна, солидарността и взаимопомощта сред българския и украинския народ. 

 

Потвърдена е готовността да се ускори съдействието, ориентирано към преустановяване на непредизвиканата нападателна война на Руската федерация против Украйна и възобновяване на териториалната целокупност и суверенитета на страната в нейните интернационално приети граници.

Подчертана е всеобхватната поддръжка на държавното управление на България, оказана на жителите на Украйна, намерили краткотраен заслон в България. Изразена е поддръжка за Формулата на мира на Зеленски и е подкрепено смисъла на нейното използване като единствения реален проект за възобновяване на повсеместен, обективен и резистентен мир в Украйна, написа още в документа. 

 

Отбелязана е значимата роля на България за подсилване на отбранителните качества на Украйна. Подчертана е нуждата от активизиране на работата в границите на украинско-българската Комисия за военно-техническо съдействие, увеличение на размера на помощта за Украйна, пускане на взаимно произвеждане на въоръжение и военна техника. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР